Zelfcoaching
- Operationeel plan ideale opvang
- - Checklist kattenwelzijn
- - Checklist mensenwelzijn
- - Checklist administratie
- - Checklist bestuur & beleid

- Fantastisch functioneren
- - Talentenontwikkeling
- - Behoeften

- Communicatie, algemeen

Nieuws

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Communicatie, algemeen

De meeste mensen willen graag in een kattenopvang werken met het idee dat ze zich vooral met katten bezig kunnen houden. Gelukkig kan dat meestal ook een groot deel van de tijd bestrijken. Toch ontkom je er ook niet aan dat er heel veel te communiceren valt.

Voor iedereen waar je mee communiceert, is het belangrijk om te zeggen wat je doet/te doen wat je zegt, een open houding hebt en om te luisteren. Een leuk gezegde is hierbij dat je twee oren hebt en 1 mond, met andere woorden: luister twee keer zoveel als dat je praat.

Werken met dieren kan veel emoties met zich meebrengen, voor zowel jijzelf als voor degenen met wie je te maken hebt. Met een begripvolle reactie, eventueel begeleid met een stuk voorlichting/uitleg, bereik je meestal meer dan met het terechtwijzen van iemand. Mensen maken fouten, zolang zij dat inzien en er van leren, is het beter voor de dieren dan dat ze er niet open voor staan door een (in hun ogen) vervelende reactie.

Onder de mensen die fouten maken, vallen vanzelfsprekend ook de mensen die een kattenopvang runnen. Hoeveel ervaring je ook hebt, fouten maken is menselijk. De fouten hoeven niet dramatisch te zijn, maar een open houding dat een situatie of taak op een betere manier uitgevoerd zou kunnen worden, helpt om de opvang te verbeteren voor de betrokken katten en dieren. Wees daar dan ook eerlijk in als dit het geval is en bedank iemand voor zijn/haar feedback.

Alleen al deze 4 (zeggen wat je doet, doen wat je zegt, openheid en meer luisteren dan praten) simpele regels in acht nemen, kan goed helpen om de communicatie te verbeteren.